Koffiesoorten
Barista Service, koffie op locatie

Ethiopie Sidamo

De Ethiopie sidamo is een koffie voor de echte koffie liefhebber. De lichte chocolade tinten met een fruitige afdronk maken deze koffie eem waar genot om te drinken. Een on-alledaagse heerlijkheid.

Locatie: Afrika  

Smaak: romige karamel, chocolade tinten, licht fruitig/rins

Soort: 100% Arabica / single origine

Branding: medium

Geschikt: espresso en filter

Full Blend

De Full blend is een koffie met een mooi verhaal. Het beste van alle wereld delen waar koffie vandaan komt, komen samen in een heerlijke espresso of cappuccino. Door de wat hogere branding uitermate geschikt voor de echte espresso of cappuccino drinker. Het fruitige van Afrika en Azie en de mooie romige tonen van Midden en Zuid-Amerika maken deze koffie tot een genot om dagelijks te drinken. Deze koffie is tevens ook biologisch gecertificeerd

Locatie: Azië / Latijns Amerika / Afrika

Smaak: Stevig, vol, chocolade, licht bitter

Soort: 100% Arabica / melange / organic

Branding: High

Geschikt: espresso

Guatemala Fedecocaqua

De Guatemala fedecocaqua is een heerlijke romige koffie. Uitermate geschikt voor een lungo, cafe creme maar ook als slow coffee/filter koffie. Door de romige/licht zoete smaaktonen en het ontbreken van veel bitterheid en acciditeit smaakt deze koffie intens maar toch mild.

Locatie: Latijns Amerika / Guatemala

Smaak: melk chocolade nuances, vanille

Soort: 100% Arabica / single origine

Branding: medium

Geschikt: espresso en filter

House Blend

Nu vernieuwd en nog lekkerder! Onze house blend is een echte doordrink koffie. Toegangkelijk en geschikt voor iedere koffiedrinker en alle koffie varianten. De smaaktonen zuur en bitter zijn mooi in balans en de smaak is vol en krachtig. Een echte allemans vriend.

Locatie: Zuid-Amerika / Indonesië

Smaak: vol, nootachtig, chocolade, pittig

Soort: Arabica/melange

Branding: medium/high

Geschikt: espresso en filter

Latin Blend

De latin blend is door de verschillende koffiebonen uit bijvoorbeeld Brazilie en Colombia een bijzondere heerlijke koffie. Vol, intens, laag van bitterheid maar door de medium hoge branding toch krachtig van smaak. Uitermate geschikt voor espresso en cappuccino en lungo maar wij zelf vinden hem ook geweldig als Slow coffee/filter koffie. Een aanrader als je houd van afwisseling aan varieteiten van je koffie.

Locatie: Midden– Zuid-Amerika

Smaak: romig met een pittige afdronk

Soort: 100% Arabica / melange

Branding: medium / high

Geschikt: espresso en filter

Sumatra Gayo Raja

De Sumatra gayo raja is niet je alledaagse koffieboon. Dat maakt hem niet minder lekker. De wat hogere acciditeit/zuurgraad en de aardse tonen maken hem een bijzondere koffie om te drinken. Wij vinden hem geweldig als espresso maar je kunt hem ook heerlijk filteren.

Onze Original blend is net als onze houseblend een echte allemans vriend. Waar de House blend wat meer neigt naar de italiaanse espresso koffie's met meer bitterheidsgraad heeft onze Original blend meer rinse en fruitige tonen.  

Wij zelf vinden hem heerlijk als lungo en espresso.

Original blend

Onze Original blend is net als onze houseblend een echte allemans vriend. Waar de House blend wat meer neigt naar de italiaanse espresso koffie's met meer bitterheidsgraad heeft onze Original blend meer rinse en fruitige tonen. Wij zelf vinden hem heerlijk als lungo en espresso.

locatie: afrika midden amerika (burundi arabica cuba turquino lavado)

smaak: stevig, vol, frisse afdronk, licht bitter

soort: 100% arabica

branding: medium high

geschikt: espresso en filter

Colombia Supremo

De Colombia supremo vinden wij zelf een geweldige koffie. De Colombiaanse boeren verbouwen de koffie met veel respect voor de natuur en het milieu waardoor een geweldig product het gevolg is. Een heerlijke volle koffie met nootachtige tonen. Die zorgvuldigheid zie zelfs terug in het kopje. Gezet als espresso zijn de smaken zuur, bitter en zelfs zoet mooi in balans en krachtig van smaak. Een echte koffie voor de fijnproevers onder ons

Locatie: zuid amerika Colombia huila 

smaak: vol, stevig van smaak met tonen van noot en chocolade

soort: 100% arabica single origin

branding: medium high

geschikt: espresso en filter

Cuba Turquino Lavado

De Cuba turquino lavado is in ons assortiment het ondeugende broertje van de familie. Een koffie die echt geschikt is voor de mensen die hun koffie sterk waarderen. Hoog van bitterheidsgraad, bloemig en kruidig. Zelfs in geur bij het malen onderscheid hij zich sterk van de rest. Een koffie om ooit in je leven is geproeft te hebben.

Locatie: cuba midden amerika caribisch gebied

smaak: bloemige basis, volle smaak en zoete afdronk

soort: 100% arabica single origin

branding: high

geschikt: espresso

Costa Rica Tarrazu

De Costa rica tarrazu is een hardloper in ons assortiment. Fruitig maar door de hogere branding ook mooi donker en zoals je wenst in een espresso of cappuccino. Deze koffie heeft de karakteristieke smaak die je verwacht van een single origin koffie.

Locatie:Midden amerika Costa rica

smaak: zacht met aroma van bessen, geroosterde noten en donkere chocolade, licht zoete afdronk

soort: 100% arabica single origin

branding: medium high

geschikt: espresso en filter

Barista Service, koffie op locatie Stadsbranderij

Vriesestraat 75-A
3311 NP Dordrecht
Telefoon 06 - 41801107 - KvK 53211618